Použité suroviny receptu Řízek z celeru se sýrovou nádivkou:
250 ml bílého vína
| 600 g celeru
| sůl a pepř
| z 1 citr. šťáva
| 100 g goudy /plátky/
| 100 g strouhanky
| 2 vejce
| 2 lžíce bylinek
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Řízek z celeru se sýrovou nádivkou:
Velký celer nakrájíme na 1 cm silné plátky. Uvedeme do varu víno, zeleninový vývar a citronovou šťávu a plátky celeru ve vývaru 5 minut povaříme. Vyjmeme a necháme okapat. Do každého plátku celeru vodorovně nařízneme kapsu (nesmí se proříznout). Celer osolíme, opepříme a do kapsy vsuneme plátek sýra. Rozšleháme vejce. Sekané bylinky smícháme se strouhankou. Plátky celeru postupně obalujeme v hladké mouce, vejci a ochucené strouhance. Rozehřejeme máslo a olej a celer na něm po obou stranách osmažíme dozlatova.
Fotky receptu Řízek z celeru se sýrovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!