Použité suroviny receptu Řízky ve vinném těstíčku:
2 vejce
| 100 ml suchého vína
| 200 g hladké mouky
| 100 g strouhaného eidamu
| sůl
| 600 g krůtích prsou
| hladkou mouku na obalení
| olej na smažení
| 2 červená jablíčka
| 1 lžíce cukru
| 2 lžíce brusinkového kompotu
Postup přípravy receptu Řízky ve vinném těstíčku:
Vejce rozšleháme se 100 ml vínem a hladkou moukou. Vmícháme sýr a těsto podle potřeby přisolíme.
Krůtí prsa očistíme a rozdělíme na plátky. Řízky rozklepeme a osolíme. Obalíme je v mouce a v připraveném sýrovém těstě. V rozehřátém oleji na pánvi je usmažíme dozlatova.
Jablíčka omyjeme, rozkrojíme a vykrojíme z nich jádřinec. V pánvi se silným dnem pak necháme rozpustit cukr. Přilijeme asi 50 ml vody.
Do cukrového rozvaru vložíme jablíčka a za občasného otáčení je opékáme, dokud nezačnou měknout. Poté jablíčka naplníme kompotem. Podáváme ke krůtím řízečkům s bramborovou kaší.
Fotky receptu Řízky ve vinném těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!