350 g vyloupaných mražených krevet
| 300 g rýže
| 500 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| 150 g mraženého hrášku
| 1 svazeček jarní cibule
| 4 stroužky česneku
| sůl
| pepř
| zelená petrželka nebo pažitka
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce olivového oleje
| strouhaný parmezán
Postup přípravy receptu Rizoto s krevetami:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme rozetřený česnek a vložíme rozmražené a vodou propláchnuté krevety, vše chvíli opékáme, osolíme, opepříme, pak přidáme propláchnutou rýži, hrášek a vývar. Dusíme, až je rýže měkká a voda se odpaří. Přimícháme lžíci másla na zjemnění a hrst nasekané pažitky nebo petrželky. Porce na talíři posypeme strouhaným parmezánem.
Fotky receptu Rizoto s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!