Postup přípravy receptu Roláda z pražské Koruny:
Rozjedeme si troubu tak na 200 °C. Žloutky ušleháme s cukrem(ještě lépe je to ve vodní lázni), vmícháme postupně mouku a nakonec jemně pevný sníh ze zbylých bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír a šup s tím do troby na 6-8 minut. Rozhodně prvních 5 minut nebudeme zvědavě načuhovat, aby nám nevznikla velkoplošná amoleta. Když je dopečeno, lehce narůžovělo, vyjmeme a smotáme i s papírem. Přes roládu hodíme mrsknem vlhkou utěrku a dáme se do krému dle návodu. Lepší a odlehčená varianta s mlékem je lepší. Vychladlý výtvor opatrně rozmotáváme, pěkně jako drahý peršan a zlehka sundáváme papír. Může se přichytit neřád, ale nic se neděje. Na placku rozetřeme 3/4 krému a posázíme okapaným kompotem a ovocem. Stočíme, pomažeme zbytkem. Můžeme posypat kokosem, ořechy, čokohoblinkami, tak jak kdo rád.
Na řezu vypadá roláda pěkně, ale moc se ne talířku neohřeje. Na mě málokdy zbývá.