Těsto:
| 400 g polohrubé mouky
| 200 g rozinek
| 200 g cukru moučka
| 1 kypřící prášek
| 2 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 250 g másla či tuku na pečení
| Náplň:
| 250 g másla
| 4 vejce
| 1 lžíce brandy
| 8 lžic moučkového cukru
| 1 skořicový cukr
| Na ozdobu:
| 1-2 čokoládová poleva v sáčku
Postup přípravy receptu Rozinková buchta:
Tuk rozehřejeme a necháme vychladnout. Rozinky spaříme horkou vodou a zchladlé pokrájíme nadrobno.
Troubu si předehřejeme na 165 °C.
K vychladlému tuku přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak vmícháme mouku, kypřící prášek a připravené rozinky. Vzniklé těsto rozetřeme na připravený hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Než nám rozinková buchta vychladne, ušleháme nad párou vejce, skořicový cukr a brandy do zhoustnutí. Tuto hmotu vetřeme ke změklému máslu a připravíme hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus.
Nakonec rozinkovou buchtu polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat
Fotky receptu Rozinková buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!