120 g zmažené růžičkové kapusty
| 80 g brambor
| 30 g čerstvých hub
| 8 cl mléka
| 40 g cibule
| olej
| 40 g hladké mouky
| sůl
| pepř
| majoránka
Postup přípravy receptu Růžičková polévka:
Očistíme brambory i houby, dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Růžičkovou kapustu necháme trochu rozmrazit a také ji nakrájíme. Potom brambory, houby i kapustu vložíme do nádoby, zalijeme je vodou a necháme vařit do poloměkka.
Zvlášť si připravíme cibulovou jíšku:
Do rozpáleného oleje přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zpěnit. Pak přisypeme hladkou mouku a jíšku mícháme dorůžova. Zředíme ji vodou, vmícháme do polévky a ještě dobře povaříme. Před dokončením přilijeme mléko a dochutíme majoránkou, pepřem a solí.
Fotky receptu Růžičková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!