Použité suroviny receptu Ryba s chřestem a mandlovým máslem:
4 ks ryby (hodí se pstruh, ale lze v podstatě použít jakoukoli cca 200g rybu)
| 500 g chřestu (bílého)
| 500 g chřestu (zeleného)
| sůl, pepř
| 2 lžíce oleje
| 100 g másla
| 30 g mandlových lupínků
| 1 limetka (chemicky neošetřená)
Postup přípravy receptu Ryba s chřestem a mandlovým máslem:
Chřest očistíme a uvaříme doměkka. Vyndáme z nádoby a necháme v teple. Ryby zbavíme ploutví a okořeníme solí a pepřem. Olej rozpálíme v pánvičce a ryby v něm z každé strany opečeme 3 - 4 minuty. Máslo rozpustíme, přidáme mandlové lupínky a necháme mírně zhnědnout. Limetku oloupeme (kůru nakrájíme na proužky) a šťávu vymačkáme, obojí přidáme k máslu. Ochutíme solí a pepřem. Rybu servírujeme s připraveným chřestem a zalijeme mandlovým máslem.
Fotky receptu Ryba s chřestem a mandlovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!