Filé omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme plátěným ubrouskem, osolíme a rozkrájíme na kousky o velikosti cca 5 x 5 cm.
Cibuli a jablka si oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jadřince, omyjeme a rozkrájíme na kostky.
V hluboké pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a připravené jablka, cibuli a papriku v ní 5 minut podusíme. Směs zaprášíme moukou nebo škrobem a kari kořením. Ještě chvíli dusíme. Pak přidáme vývar a smetanu a dobře promícháme, případně rozšleháme.
Přidáme plátky ryby a dusíme dalších 10 minut.
Oloupeme si banán a rozkrájíme jej na plátky. Plátky osmahneme dohněda na zbylém oleji.
Podáváme s rýží.
Hotový pokrm rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme banánem.
Fotky receptu Rybí kari s banánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!