Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí plató s těstovinami:
600 g rybího filé (losos, okoun, treska)
| citrónová šťáva
| 250 g těstovin (vřetena, kolínka)
| 1 červený paprikový lusk
| 1 chilli paprička
| 4 větší rajčata
| 1 lžička sušených italských bylinek (tymián, oregáno, bazalka, rozmarýn)
| 125 ml smetany
| trochu zeleninového vývaru
| sůl, pepř
| na špičku nože chilli koření
| 2 lžíce kečupu
| mouka
| olej
Postup přípravy receptu Rybí plató s těstovinami:
Rybí filé omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme. Pomocí ostrého nože nakrájíme na kousky veliké cca 3 cm. Těstoviny uvaříme ve vodě dle návodu. Papriky očistíme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké proužky. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme na chvíli do vroucí vody a pak oloupeme. Nakrájíme na kousky. Posypeme lžičkou sušených bylinek. Ve velké pánvi rozpálíme olej. Hluboký talíř naplníme moukou, ve které obalíme rybí kousky. Vložíme je do pánve a dokřupava opečeme. Vyjmeme, přendáme do mísy, zakryjeme a udržujeme v teple. Pánev vytřeme pomocí kuchyňské papírové utěrky. Znova vlijeme olej do pánve. Nejdříve budeme restovat papriku a chilli papričku za neustálého míchání asi 3 minuty. Pak přidáme rajčata i s bylinkami a další 2 minuty podusíme. Ochutíme solí a zalijeme vývarem a smetanou. Dochutíme chilli kořením a kečupem. Přidáme těstoviny a krátce prohřejeme. Navrch položíme opečené kousky ryby a už nemícháme! Ihned servírujeme rovnou z pánve.
Fotky receptu Rybí plató s těstovinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!