Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí polévka s nočky:
1500 ml voda
| 2 ks hlava z kapra, jikry nebo mlíčí
| sůl, kmín
| 100 g kořenová zelenina
| 20 g máslo
| zelená petržel
| nočky:
| 1 ks vejce
| 1 lžíce máslo
| 2 lžíce mléko nebo smetana
| sůl
| sůl
| muškátový květ
| strouhanka
| pažitka
Postup přípravy receptu Rybí polévka s nočky:
Máslo utřeme v misce se žloutkem, přidáme sůl, špetku muškátového květu, pár kapek citrónové šťávy, smetanu a tolik strouhanky, aby bylo těstíčko vláčné. Promícháme, přidáme tuhý sníh z bílků a pažitku. Kdyby těsto bylo řídké, můžeme přidat lžičku hrubé mouky. Z těsta tvoříme navlhčenou rukou malé knedlíčky nebo lžičkou nočky a vaříme ve vroucí polévce.
Umyté hlavy z kapra vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín, očištěnou zeleninu vcelku a vaříme doměkka. Jikry a mlíčí uvaříme zvlášť. Vývar z hlav a zeleniny procedíme a do vroucího vývaru zavařujeme nočky. Přidáme nakrájené maso a vnitřnosti. Polévku zjemníme máslem a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Rybí polévka s nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!