Postup přípravy receptu Rybičky v aspiku pro labužníky:
Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme je ve vývaru doměkka. Vývar přecedíme a promícháme s octem, solí a pepřem. Přidáme želatinu, ve vývaru ji rozpustíme a zahřejeme na 80 °C.
Na dno formy nalijeme malé množství rozpuštěného aspiku tak, aby zaplnil dno, a necháme důkladně zatuhnout.
Na vrstvu aspiku naskládáme nudličky zeleniny, nakrájenou sterilovanou okurku, cibulku, papriku, rybičky, nasekané bylinky a nakonec půlky křepelčích vajíček. Vše zalijeme zbytkem připraveného aspiku a necháme zatuhnout.
Rybičky v aspiku podáváme přelité jogurtovou omáčkou, kterou si připravíme promícháním jogurtu, olivového oleje, lžičky kečupu a lžičky vegety.