Postup přípravy receptu Rychlá bábovka Hedyna:
Do mísy odměříme všechny sypké přísady mimo prášku do peč. - promícháme. Přidáme 4 žloutky, mléko, rum, citr. šťávu, tekutou šlehačku - promícháme. Přisypeme dle chuti rozinky, ořechy...
Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli - přidáme do mísy -přisypeme prášek do pečiva - lehce promícháme, aby se vše spojilo. Neděláme rychlé pohyby, aby sníh moc nezvodnatěl.
Bábovkovou formu vymažeme olejem, vysypeme strouhaným kokosem a nandáme těsto.
Když chceme kakaové mramorování, necháme na dně mísy pár lžic těsta a do něho rozmícháme kakao dle chuti. Obarvené těsto dáme až nahoru kolem dokola a stěrkou jej zatlačíme dovnitř do těsta -pootočíme a zase zatlačíme do těsta - a tak kolem dokola celé bábovky. Na řezu to udělá potom kresbu.
Pečeme mírně při nižší teplotě asi 45 minut.
Zda je upečeno i uvnitř zkusíme vpíchnutím špejlí doprostřed bábovky. Když ji vytáhneme a je na špejli nalepené mokré těsto, chce ještě chvíli. Pokud ji vytáhneme a je čistá, je hotovo.
Hlídáme správnou chvíli pro vyndání z trouby. Nesušíme ji dlouho, aby byla vláčná a vlhká!
Formu překlopíme na mřížku, nebo na prkýnko a jestli nejde bábovka ven, nožem opatrně uvolňujeme od formy lehce vpichujeme jak hluboko to jde. Potom znovu překlopíme a dáme na formu utěrku namočenou do studené vody a necháme chvíli působit. Mělo by to pomoci. Nedáváme do formy velké rány rukou, jinak se nám bábovka potrhá na kusy.
Vyklopenou pocukrujeme.