Postup přípravy receptu Rýže s hráškem a masem:
V pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme lžíci oleje, nalijeme na něj vejce rozšlehané s vodou a s pánví hýbeme tak, aby se vejce rozprostřelo po celém povrchu. Opékáme asi minutu. Obrátíme ve vzduchu jako palačinku a opečeme ještě minutu z druhé strany. Pak dáme na talíř.
Do pánve přidáme další lžíci oleje, nasypeme jemně nakrájenou cibuli a restujeme asi 4 minuty. Potom přidáme prolisovaný česnek, kari koření a kečup. Promícháme, přidáme hrášek a necháme jej rozmrazit. Nakonec přidáme rýži, maso nakrájené na kousky a vaříme asi 5 minut, aby se vše prohřálo a spojilo. Těsně před koncem nakrájíme vaječnou omeletu na proužky a rýži s nimi na talířích ozdobíme.