Postup přípravy receptu Rýžový pudink s jahodovým džemem:
Čerstvé jahody si očistíme, odstraníme vršky se stopkou a jahody ručně rozmačkáme s 300 g krupicového cukru. Vznikne hmota, kterou dáme vařit na sporák. Přivedeme k varu, ztlumíme na mírný žár a necháme probublávat asi půl hodiny. Průběžně mícháme a sbíráme pěnu, která se nám tvoří na povrchu. Džem nám probublává a my si připravíme krémový rýžový puding. Rýži nasypeme do hrnce, zalejeme mlékem a přidáme dvě lžíce cukru a obsah jednoho vanilkového lusku. Rýžový pudink vaříme pod poklicí asi dvacet minut na mírném žáru a nezapomínáme míchat. Jestli se vám bude zdát příliš hustý, stačí přidat trochu mléka. Na připravený velký talíř rozdrobíme velkou sněhovou pusinku. Na drť nalejeme pudink, a ten ozdobíme horkým jahodovým džemem. Ještě lehce posypeme pusinkovou drtí a můžeme podávat.