![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 11. 2016 Škola vaření
Taky jste si v poslední době všimli toho vysokého zájmu o chilli? Pravidelně narážíte na pozvánky na různé chilli festivaly a v obchodech vidíte stále větší výběr různých pálivých papriček? A jak je …více»
|
![]() |
22. 11. 2016 Škola vaření
S příchodem podzimu se pulty obchodního řetězce Tesco začínají plnit nejrůznějšími odrůdami jablek rozmanitých barev a chutí. Pokud si zrovna nevíte rady, které z nich vybrat, netrapte se. Přinášíme …více»
|
![]() |
4. 11. 2016 Škola vaření
Dýně, hrušky, jablka a ořechy. Oblé, krásně barevné plody podzimu dozrávají a volají po nápaditém zpracování i nevšedním gurmánském zážitku. Pochoutky ze „sladké Francie“ se v Česku rychle zabydlely …více»
|
![]() |
29. 10. 2016 Škola vaření
Víte, že chutný steak na stole předchází správný výběr masového nože? Není nůž, jako nůž. V kuchyni byste jich měli mít hned několik. Do základní sady pak bezesporu patří i nůž na maso. Protože teprve …více»
|
![]() |
27. 10. 2016 Škola vaření
Jedná se o rostlinu, kterou si můžete s trochou štěstí a teplého léta vypěstovat i na své zahrádce. Je to mrazuvzdorná trvalka dorůstající do výšky okolo půl metru. Nejdůležitější jsou její plody, …více»
|
![]() |
8. 09. 2016 Škola vaření
Kečup je potravinářský výrobek ze zpracované zeleniny, zejména z rajčat. Na jeho oblibě není nic špatného, spolu s rajčaty do kečupu přechází přírodní barvivo lykopen, které posiluje cévy, srdce …více»
|
![]() |
2. 09. 2016 Škola vaření
Hodí se jako příloha k masu i rybě. A navíc pomáhají budovat svalovou hmotu. Jejich kouzlo rovněž spočívá v jednoduché přípravě. Řeč je o fazolích. Zpozornit by měli i ti, kteří do svého jídelníčku …více»
|
![]() |
20. 08. 2016 Škola vaření
Zatímco v Asii se syrové ryby v různé podobě vyskytují na jídelníčku denně, v českém prostředí není konzumace tepelně nezpracovaných ryb příliš běžná. Syrové rybí maso přitom obsahuje pro tělo velmi …více»
|
![]() |
5. 08. 2016 Škola vaření
Letní teploty lákají ke konzumaci chlazených nápojů. Pokud ale máte rádi víno a chcete si ho opravdu vychutnat, nesmíte ho bezhlavě chladit ani v tom největším horku. Správná teplota vína je totiž …více»
|
![]() |
2. 08. 2016 Škola vaření
Rostlinné nápoje se stávají čím dál více populární a oblíbené. Je na vás klasické mléko příliš těžké, nebo máte zdravotní problém, který vám konzumaci kravského mléka zakazuje? Pak je pro vás …více»
|