![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 08. 2015 Škola vaření
Letní počasí s vysokými teplotami a záplavou slunečních paprsků vybízí k pobytu venku, k osvěžení a konzumaci čerstvého ovoce. Proč taky ne, vždyť ovoce je zdrojem vitamínů, minerálních láteki …více»
|
![]() |
17. 08. 2015 Škola vaření
CHIA - drobné plody šalvěje hispánské (salviahispanica). Původně pocházejí z Latinské a Střední Ameriky. V minulosti patřila semínka „čia“ k hlavním potravinám bájných Aztéků, kteří vynikali výbornou …více»
|
![]() |
12. 08. 2015 Škola vaření
Léto už je za svou polovinou a vy jste se ještě nezakousli do šťavnatého steaku? Máte nejvyšší čas to napravit. Poradíme vám, jak ze slibného kusu masa neudělat gumovou podrážku, a prozradíme vám i …více»
|
![]() |
9. 08. 2015 Škola vaření
V létě dokáže osvěžit nejen zmrzlina či limonáda, ale i vhodně upravená káva. Espresso, nápoj o objemu 25 – 30 ml, je celosvětový fenomén pocházející z Itálie, který přináší intenzivní zážitek …více»
|
![]() |
6. 08. 2015 Škola vaření
Likér ořechovka se většinou vyrábí z nezralých ořechů a bylin a používá se jako lék. Získáte ji vyluhováním nezralých plodů ořešáku vlašského s přísadou koření a bylin v destilátu. Likér ořechovka …více»
|
![]() |
28. 07. 2015 Škola vaření
Češi dávají přednost mořským rybám před těmi sladkovodními. Při vysokých venkovních teplotách se ale nesprávně skladovaná ryba rychleji kazí a při její konzumaci hrozí riziko nákazy salmonelou. Už …více»
|
![]() |
26. 07. 2015 Škola vaření
1. Kde se vzala
Vznik šlehačky není přesně datován, ale vzhledem k jednoduchosti přípravy lze předpokládat, že vznikla náhodně. Staré pověsti mají v tomto ohledu jasno. O zrod šlehačky se podle nich …více»
|
![]() |
22. 07. 2015 Škola vaření
Grilovací sezóna je v plném proudu. Že vás od večerní grilovačky odrazují připečené zbytky jídla, které na mřížce zůstaly z minula? Čištění grilu nemusí být taková otrava, jak se na první pohled zdá …více»
|
![]() |
20. 07. 2015 Škola vaření
Zkušení rybáři ví, že ryby mají svůj přirozený cyklus, který se u jednotlivých druhů liší. Ryby se přizpůsobují prostředí, ve kterém žijí a díky tomu se mění chuť i složení jejich masa. Roční období, …více»
|
![]() |
7. 07. 2015 Škola vaření
Těstoviny patří dnes již neodmyslitelně na stoly českých restaurací i domácností. Existují stovky receptů a bezesporu patří k jídlům, ke kterým lze uvařit téměř vždy „omáčku co dům dal“, když je …více»
|