![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 05. 2016 Škola vaření
Konečně nastalo jarní období, na které se většina z nás těší po celý rok. Naše tělo je připraveno na přijímání čerstvých a zdravých potravin, které nám pomohoudostat se zpět do formy. Přitom recept …více»
|
![]() |
28. 04. 2016 Škola vaření
Pro někoho je pečené kuře zaběhnutá rutina a hračka, ale mnohým se o dokonalém, šťavnatém a lehce narůžovělém masu s křupavou kůrčičkou může jen zdát. Marně si pak lámou hlavu, co udělali špatně. …více»
|
![]() |
18. 04. 2016 Škola vaření
Rýže je jednou z nejrozšířenějších plodin světa, která tvoří základ jídelníčku víc než polovinu lidí planety. Jenže není rýže jako rýže. Víte, jaký je rozdíl mezi asijskou a evropskou rýží a jak …více»
|
![]() |
15. 04. 2016 Škola vaření
Strašně zdravá a velmi chutná rostlinka, která se objevuje každoročně na jaro. První lístečky na mě vykoukly letos už v polovině března. Od té doby nesmí chybět na našem stole. Možná se Vám zdá, že …více»
|
![]() |
13. 04. 2016 Škola vaření
Složité rozhodování před plnými regály se stalo běžnou součástí našeho nakupování. Vybírat přitom můžeme nejen mezi různými značkami, ale také různými variantami výrobků. V případě olejů stále mnoho …více»
|
![]() |
5. 04. 2016 Škola vaření
První velká evoluční změna lidstva nastala před 2,6 miliony let, když člověk zařadil na svůj jídelníček maso. Ruku v ruce s vývojem organizované společnosti však přicházela potřeba ulovené maso …více»
|
![]() |
31. 03. 2016 Škola vaření
Myslíte si, že jedlá semínka jsou dobrá jen pro vegetariány a vegany? Omyl. Patří totiž mezi superpotraviny a pro náš organismus představují kompletní zdroje výživných látek. Proč tedy nevyzkoušet …více»
|
![]() |
15. 03. 2016 Škola vaření
Receptů na tradiční velikonoční mazanec je mnoho. Zkoušeli jste i vy nějaký recept od známých, kde vám chutnalo, a s výsledkem nebyli spokojeni? Máme pro vás několik tipů, které možná v receptech …více»
|
![]() |
13. 03. 2016 Škola vaření
Chcete si vychutnat víno ve všech jeho rozměrech? Pak je správná teplota vína při servírování nezbytná. Většina vín vyžaduje jistý stupeň předchlazení a některá doporučuji před konzumací provzdušnit …více»
|
![]() |
11. 02. 2016 Škola vaření
Ačkoli do Evropy dorazily o sto let dříve, v oblibě své žluté příbuzné netrumfly. O čem je řeč? O batátech neboli sladkých bramborách... Důvod, proč sladké brambory v našich zeměpisných šířkách …více»
|