![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 08. 2016 Škola vaření
Češi jsou v konzumaci mořských plodů stále spíše zdrženliví. Na dovolené u moře si ale občas místní speciality dopřejí. Pokud si i vy chcete pochutnat na mušlích, krevetách, chobotnicích nebo dalších …více»
|
![]() |
29. 07. 2016 Škola vaření
Ovoce i zelenina, které si sami vypěstujete a sklidíte je chuťově výraznější než ta, kterou můžete celoročně koupit v supermarketu. Byť je dnes vše dostupné po celý rok bez ohledu na roční období …více»
|
![]() |
27. 07. 2016 Škola vaření
Trávíte příjemné letní večery s přáteli či rodinou, grilovaným masem a dobrým pitím? Nejdůležitější surovinou pro takový gurmánský zážitek je samozřejmě kvalitní maso, které je však důležité správně …více»
|
![]() |
20. 07. 2016 Škola vaření
Také máte pocit, že poslední dobou v gastronomii neustále narážíte na slovíčko “pickles” nebo na jeho český ekvivalent - kvašenou zeleninu? Něco na tom bude. Prastarý způsob konzervace potravin …více»
|
![]() |
18. 07. 2016 Škola vaření
Přestože mnozí nevědí, co si pod těmito cizojazyčnými pojmy představit, milovníci zdravé stravy tyto rostliny znají a přesně ví, jak je využívat. Chia semínky ze šalvěje hispánské lze například …více»
|
![]() |
24. 06. 2016 Škola vaření
Italská kuchyně je řazena mezi nejlepší a nejoblíbenější kuchyně světa. Avšak málokdo ví, že italská kuchyně se řadí mezi nejstarší na světě. To dokládá původ celé řady pokrmů, jejichž kořeny lze …více»
|
![]() |
6. 06. 2016 Škola vaření
Osvěta v oblasti zdravého stravování zavítala do mnohých domácností. Způsob, jakým se stravujete, má na vaše zdraví zásadní vliv. Zdravá výživa ale není pouze o kvalitních a zdravých surovinách. …více»
|
![]() |
4. 06. 2016 Škola vaření
Růžové víno – není ani červené, ani bílé, je svěží a pije se nejčastěji mladé. Jak takové víno vzniká? Odpověď se nabízí sama. Slije se bílé a červené víno půl napůl a je to. Nevěříte? Dobře děláte. …více»
|
![]() |
29. 05. 2016 Škola vaření
Cítíte se unavení a přitom je příroda okolo celá v rozpuku a vše se zdravě zelená? Na vině je právě skončená zima, která naše těla za poslední měsíce připravila o zásobu vitamínů i energie a ovlivnila …více»
|
![]() |
8. 05. 2016 Škola vaření
Teploty šplhají, sluníčko láká k posezení na zahradě a k tomu patří bezpochyby i grilování. Vůně grilovaného masa, zeleniny a dalších dobrot zapíjených výtečným mokem v kruhu přátel a rodiny zláká …více»
|