![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
8. 04. 2017 Škola vaření
Kdo by neznal čaj o páté či ranní kávu k snídani. Už jste ale dostali pozvání na degustaci čokolády? Pochutnávat si na královském nápoji nebo tabulce této lahůdky podléhá přísné etiketě a v dnešní …více»
|
![]() |
6. 04. 2017 Škola vaření
Období medvědího česneku je opět tady. Využijte krátkého jarního období, kdy je možné tuto bylinu volně nacházet a sbírat v lesích na různých místech regionu, a vylepšete si svůj jídelníček. …více»
|
![]() |
19. 03. 2017 Škola vaření
Kvalitní maso by mělo být nepostradatelnou součástí jídelníčku každého z nás. Při jeho výběru je ale důležité zaměřit se na takový druh, který má pro naše tělo největší přísun zdraví prospěšných látek …více»
|
![]() |
14. 03. 2017 Škola vaření
Saláty, pomazánky nebo třeba chlebíčky se bez ní neobejdou. Ať si zastánci dietního stravování říkají, co chtějí. K Velikonocům a jaru majonéza prostě patří. Ale není majonéza jako majonéza. Co dělá …více»
|
![]() |
5. 03. 2017 Škola vaření
Mladá červená, lehká a ovocná vína nachlaďte před podáváním na 8 °C, těžší červená vína pak na teplotu o 4 až 5 °C vyšší. Obecně je vhodné servírovat červená vína ve speciálním košíčku. Zajistíte si …více»
|
![]() |
23. 02. 2017 Škola vaření
Tabasco je v kuchyni pojmem. Lze ho totiž použít na dokořenění téměř jakéhokoli jídla. Hodí se do salátů, omáček, luštěnin, na maso, míchaná vejce, ale i na zmrzlinu nebo do nápojů. Bez tabasca by se …více»
|
![]() |
22. 02. 2017 Škola vaření
Když se řekne slovo „sýr“, málokomu v České republice se na první dobrou nevybaví „eidam“. Možná jste si dokonce kdysi mysleli, že se jedná o český sýr. Nejspíše proto, že je u nás dlouhodobě …více»
|
![]() |
20. 02. 2017 Škola vaření
Když se řekne koření, nejčastěji nás napadne sůl a pepř. To proto, že se jedná o nejuniverzálnější koření ze všech, používané prakticky v každé významnější kuchyni světa. Pepř byl dříve známkou …více»
|
![]() |
11. 02. 2017 Škola vaření
Zní vám to jako hloupost? Aktuálním trendem správného stravování je opravdu zdravé fritování. To znamená bez přidání oleje. Zapomeňte ale na klasické fritovací hrnce, na tohle potřebujete speciální …více»
|
![]() |
8. 02. 2017 Škola vaření
... aneb krása ohněm zrozená. Tradice, řemeslo a staré časy, to vše se snoubí v nabídce firmy Smalt, které vyrábí smaltované cedule a nádobí ze šedé litiny. Smaltovaná litina je tradiční a v mnoha …více»
|