![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 10. 2015 Škola vaření
Je to jeden z nejslavnějších francouzských koláčů, ale paradoxně vznikl jaksi omylem. Jeho tvůrkyně opekla jablka chystaná na zcela jiný recept příliš, a protože nevěděla, co s nimi, zakryla je těstem …více»
|
![]() |
19. 10. 2015 Škola vaření
Češi patří mezi nejvášnivější houbaře na světě, alespoň jednou za rok vyrazí na houby většina z nás. Ačkoliv pro mykology houbařská sezona trvá celých dvanáct měsíců, málokdo se vypraví s nadšením …více»
|
![]() |
9. 10. 2015 Škola vaření
Bez kečupu si dnes těžko představíte řadu jídel, ať už jde o hranolky, špagety nebo třeba burgery. Věděli jste ale, že tahle milovaná pochoutka pochází z Asie a původně se vařila z ryb? Nebo co …více»
|
![]() |
18. 09. 2015 Škola vaření
Léto je už sice za námi, ale spoustu jeho darů si můžeme užívat po celý rok. Není nic lepšího, než si ještě dlouho po slunečních dnech vychutnávat domácí džem, pyré nebo si vylisovat vlastní čerstvou …více»
|
![]() |
11. 09. 2015 Škola vaření
Víme, že jsou luštěniny zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku, ale které jsou vhodné při sportu, pro maminky nebo při redukční dietě? Jak se v nich vlastně …více»
|
![]() |
6. 09. 2015 Škola vaření
Saláty jsou celoroční pokrm a lze s nimi vykouzlit velké lahůdky. Je dobré pro saláty mixovat ovoce a zeleninu? Jakou kombinaci byste doporučil, pokud lze mixovat? A když přidáme do salátu avokádo …více»
|
![]() |
1. 09. 2015 Škola vaření
Letošní léto patří bezpochyby mezi nejteplejších v historii. Mnozí z nás si horké dny užívají, někteří ale doslova trpí a snaží se všemožně zchladit. Kromě koupání se v létě rádi osvěžíme chlazenými …více»
|
![]() |
30. 08. 2015 Škola vaření
Asijská kuchyně se vyznačuje výraznými chutěmi, které dohromady tvoří lahodný aromatický celek. Ingredience se liší oblast od oblasti, avšak všechny kuchyně často využívají nezbytnou surovinu – rýži. …více»
|
![]() |
28. 08. 2015 Škola vaření
Zatímco klasická kuchyňská sůl je mnohými zavrhována, přírodním a mořským solím bývají někdy připisovány různé blahodárné účinky. Oba druhy soli se však od sebe složením ani účinky takřka neliší, …více»
|
![]() |
27. 08. 2015 Škola vaření
Na nedostatek potravin na prodejních pultech si stěžovat nemůžeme. Dostáváme se však do situace, kdy je výběr natolik široký, že se v sortimentu ztrácíme. Pojďme se podívat na segment masných výrobků …více»
|