![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 01. 2017 Škola vaření
Dříve byla šunka poměrně vzácná a patřila na slavnostní tabule. Díky vysokému obsahu bílkovin a poměrně nízkému obsahu soli a tuku představuje jednu z nejchutnějších a nejzdravějších uzenin. Dneska …více»
|
![]() |
20. 01. 2017 Škola vaření
Kuchyně bez kečupu? To si mnoho z nás nedokáže ani představit. Víte ovšem, jak poznat kvalitní kečup a co sledovat na jeho etiketě? Kolik procent rajčat by měl obsahovat? Co dalšího se nachází v této …více»
|
![]() |
17. 01. 2017 Škola vaření
Praskající krb, vyhřátá přikrývka, příjemná hudba, za okny padající vločky sněhu a horký nápoj. Není nad to vykouzlit si v okamžiku scenérii jako z pohádky a užít si zimu v pohodlí domova. Pokud jste …více»
|
![]() |
15. 01. 2017 Škola vaření
Česko je ráj rybářů. Typický jídelníček českého strávníka však přesto dle odborníků na výživu obsahuje podprůměrné množství rybího masa. Mnoho lidí od konzumace ryb odradí drobné kostičky, které …více»
|
![]() |
6. 01. 2017 Škola vaření
Používané druhy koření nezaměnitelně charakterizují kuchyně po celém světě. Jejich prostřednictvím můžeme zakoušet nové gastro zážitky a poznávat cizí kultury. Koření má nejen své místo na talíři …více»
|
![]() |
5. 01. 2017 Škola vaření
Sychravé počasí, kratší dny a nálada pod psa. I tak může vypadat konec roku, a to pak na sebe splín a špatná nálada nenechají dlouho čekat. Existují však potraviny, které svým složením pomáhají …více»
|
![]() |
28. 12. 2016 Škola vaření
Pití kávy je pro nás každodenním rituálem, který doprovází příjemné chvíle našeho života. Moment s voňavým šálkem kávy nám dává možnost prostě si oddychnout od práce, odpočívat při knížce či v okruhu …více»
|
![]() |
25. 12. 2016 Škola vaření
Svátky se blíží a s nimi oblíbená a zvýšená konzumace slaných pochutin a sladkostí. Víte, na co byste si měli dát pozor?
Nekombinujte: Příjem slaných jídel a pochutin stimuluje žízeň. Je nutné mít …více»
|
![]() |
12. 12. 2016 Škola vaření
Tuk se stal v moderní společnosti nepřítelem číslo jedna. Je tomu však skutečně tak? Jak je to u sýrů? Máme se těm tučným vyhýbat jak čert kříži, nebo si je vychutnat jako opravdoví gurmáni? Jak spolu …více»
|
![]() |
8. 12. 2016 Škola vaření
Je vážně skvělý. Zahřeje a navíc přináší úlevu při nachlazení. Zázvorový sirup je zimní klasika a jeho výrobu zvládne opravdu každý. Během pár minut a z několika málo surovin vyrobíte lahodný nápoj. …více»
|