![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 11. 2014 Škola vaření
Stane se vám někdy, že stojíte před ledničkou a váháte, jestli ta plíseň na sýru je ještě ta, která tam má být nebo zda už má mléčný výrobek to nejlepší za sebou? Osvojte si základní informace ohledně …více»
|
![]() |
9. 11. 2014 Škola vaření
Legislativa nezná pojmy mošt a džus, označuje je jako ovocnou šťávu a ovocnou šťávu z koncentrátu, což jsou názvy, které najdete na etiketách. Džus přitom musí splňovat stejné senzorické, chemické …více»
|
![]() |
5. 10. 2014 Škola vaření
Není snad potraviny, o které by kolovalo tolik mýtů, jako o margarínech. Je to však škoda, protože obsahují mastné kyseliny prospěšné pro naše zdraví. Nejčastěji je lidé odsuzují jako ztužené tuky, …více»
|
![]() |
30. 09. 2014 Škola vaření
Čím si zítra namažete pečivo? Ideálně něčím jiným, než dnes. Desítky studií chrlí stále nová doporučení, z nichž jasné je jedno: tuky v naší stravě potřebujeme, ale především se v nich musíme pečlivě …více»
|
![]() |
30. 09. 2014 Škola vaření
Děti mají za sebou už polovinu prvního měsíce ve škole a vám možná již pomalu docházejí nápady, jaké svačinky jim s sebou připravovat. Dopolední svačinu pro školáky se nevyplatí podceňovat, měla …více»
|
![]() |
27. 09. 2014 Škola vaření
Pokud nejste erudovaným znalcem vín, možná občas zapochybujete v otázce skladování vína. Je toto víno vhodné pro skladování, nebo je určeno pro brzkou spotřebu? A pokud je určeno ke skladování, jak …více»
|
![]() |
18. 09. 2014 Škola vaření
Mnoho dětí v Česku stále nemá ve svém jídelníčku zařazené ryby. I přesto, že podle odborníků tuky mořských ryb obsahují mastné kyseliny, které pozitivně ovlivňují lidské zdraví. Jaké jsou tedy důvody? …více»
|
![]() |
27. 08. 2014 Škola vaření
Chcete si doma namíchat něco osvěžujícího a chcete zkusit něco nového a trendy? Zkuste se inspirovat inovativními přístupy, které každoročně přináší Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů …více»
|
![]() |
20. 08. 2014 Škola vaření
V období léta stoupá u Čechů vlivem vysokých teplot a kouzla exotických dovolených spotřeba pokrmů z mořských ryb. Protože ale nedisponuje naše země mořem, je nutné věnovat zvýšenou pozornost tomu, …více»
|
![]() |
17. 08. 2014 Škola vaření
Ledový čaj je nápoj, který musí obsahovat určitý podíl čajového extraktu, tzn. při jeho výrobě musí být použit výluh z čajových listů. Minimální množství čaje není legislativou stanoveno, omezeny …více»
|