![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 04. 2014 Škola vaření
O kávě víte hodně mimo jiné i z článků zde na Chytré Ženě. O tom, že existují i kávové náhražky, jsem se zmínila minule. Právě o nich jsem slíbila napsat více. A sliby se mají plnit. Je jasné, že …více»
|
![]() |
17. 04. 2014 Škola vaření
Francie je nejen zemí lahodného vína, historických měst a romantických pláží, ale také zemí nepřeberného množství vynikajících sýrů. Staletími prověřené receptury dodnes přežívají v regionech po celé …více»
|
![]() |
13. 04. 2014 Škola vaření
Italská kuchyně našla své místo i v Česku. Domů si stále objednáváme nejvíce pizzu, zatímco těstoviny si drží čtvrtou příčku v oblíbenosti rozvozových jídel. Italská středomořská kuchyň nám zkrátka …více»
|
![]() |
3. 04. 2014 Škola vaření
Podle statistik pijí Češi průměrně jednu kávu denně. Její přípravu však většina z nich podceňuje či neovládá. Dokonce by leckterý znalec českou kávu kávou vůbec nenazval. Jaké jsou největší nedostatky …více»
|
![]() |
1. 04. 2014 Škola vaření
Je to snad dětinské, ale já to jíst nějak nemohu. I když už zde u Středozemního moře žijeme s pejskem 5 roků, ještě jsem těm mořským plodům a různým rybám, rybičkám, chobotnicím a chobotničkám, rakům …více»
|
![]() |
26. 03. 2014 Škola vaření
Naprostá většina z nás si v současné době už neumí svůj den představit bez kávy. Často se díky ní ráno probouzíme nebo přes den zaháníme únavu. Saháme po ní ale rádi i ve chvilkách odpočinku a pohody …více»
|
![]() |
24. 03. 2014 Škola vaření
Tvrdý tvaroh si většina z nás umí představit jen jako sypání na ovocné knedlíky nebo nudle s mákem. A to je velká škoda, protože tvaroh v této podobě je nejen velmi chutný, ale také dobře stravitelný …více»
|
![]() |
23. 03. 2014 Škola vaření
Napadlo vás někdy, že cappuccino může být degustační záležitostí? Pravý italský nápoj, který je spojením lahodného espresa a mléčné mikropěny, lze vychutnat na sto různých způsobů. Udělejte si z pití …více»
|
![]() |
7. 02. 2014 Škola vaření
Milujete okamžiky, kdy se usadíte do ušáku a začnete popíjet vaši oblíbenou kávu? Víte ale, jak by měla vonět a vypadat zrnka kvalitní kávově směsi nebo třeba kolik možných chutí má... …více»
|
![]() |
20. 01. 2014 Škola vaření
V dnešních poměrech už sushi není žádná exotika, skoro by se dalo říci, že ve světě rozvozů je to oblíbená klasika. Málokdo ale ví, že sushi, na které jsme v Čechách zvyklí, vypadá v Japonsku a ve …více»
|