![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
17. 01. 2014 Škola vaření
Oblíbenost čínské kuchyně není záležitostí několika posledních let. Zabývaly se jí už naše babičky. Bohužel ne vždy měly k dispozici potřebné suroviny. Jejich vynalézavost ale dokázala mnoho věcí …více»
|
![]() |
12. 01. 2014 Škola vaření
Arašídy, zvané též burské oříšky, jsou plody podzemnice olejné. Pražené mohou být solené či nesolené. Žádné skořápkové plody, tedy ani arašídy, nesmí obsahovat škůdce. …více»
|
![]() |
11. 01. 2014 Škola vaření
Rozinky jsou sušené hrozny révy vinné a jako každé sušené ovoce nesmějí být ničím přislazované. Sušina rozinek, tedy to, co zbude po úplném odpaření vody, musí činit nejméně 70 %. …více»
|
![]() |
25. 12. 2013 Škola vaření
Černý čaj byl v Asii původně vymyšlen přímo pro nás – pro Evropany. Geniální technologie zpracování mu poté pomohla rozšířit se do všech koutů světa. …více»
|
![]() |
24. 12. 2013 Škola vaření
Je vždycky zajímavé dozvědět se, jaké vánoční tradice dodržovali naši předkové. Na Moravskoslezsku například jedli polévku z konopí, zelí s máslem a syrovátkou nebo vánoční oplatek. …více»
|
![]() |
23. 12. 2013 Škola vaření
Každý rok chceme dopřát sobě i svým nejbližším na silvestrovský večer nejrůznější lahůdky a pochutiny. Stále častěji přemýšlíme, jak je vykouzlit a především z jakých surovin. Ideálním pomocníkem …více»
|
![]() |
22. 12. 2013 Škola vaření
S příchodem zimních plískanic a nevlídna snad každý z nás spěchá do tepla domova k horkému čajíčku. Podstatně se mění i náš jídelníček, kdo by měl chuť na vychlazený meloun nebo citronový sorbet …více»
|
![]() |
16. 12. 2013 Škola vaření
Patříte mezi většinu, která si ráda sladce zahřeší? Ale čokoládu i ostatní cukrovinky už znáte a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Inspirujte se s Philadelphií a nechte se okouzlit jemným nadýchaným …více»
|
![]() |
15. 12. 2013 Škola vaření
Vánočka u nás patří k velmi oblíbeným druhům svátečního sladkého pečiva. První zmínka o vánočce pochází již ze 16. století - dříve se jí také říkalo štědrovečernice, štědrovice, pletenice nebo třeba …více»
|
![]() |
12. 12. 2013 Škola vaření
Černý čaj je druhým nejrozšířenějším nápojem na světě hned po obyčejné vodě. Je vyráběn z listů keře zvaného Camellia sinensis, česky čajovník čínský. …více»
|