Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 26.08. 2025
Dnes má svátek Luděk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Para ořechy - ořechy, které uklidňují

Para ořechy - ořechy, které uklidňují
27. 11. 2012 Škola vaření
Tropický strom, na kterém para ořechy rostou, se jmenuje Juvie ztepilá. Je to majestátný strom dosahující výšky 40 - 50 m a velmi krásný. Protože se jej zatím nepodařilo vyšlechtit, pochází většina  …více»

Oříšky kešu - hořčíková bomba

Oříšky kešu - hořčíková bomba
19. 11. 2012 Škola vaření
Kešu jsou olejnaté ořechy ledvinovitého tvaru rostoucí na stále zeleném ledvinovníku s jasně oranžovými plody. Stromy ve své domovině, kterou je severovýchodní Brazílie, dosahují výšky až 12 metrů …více»

Burské oříšky neboli arašídy

Burské oříšky neboli arašídy
16. 11. 2012 Škola vaření
Arašídy jsou vynikajícím lékem na nervovou soustavu, podporují krvetvorbu, působí při nemocech srdce, krevního oběhu a látkové výměny. Upravují stav některých kožních onemocnění a zabraňují kazivosti  …více»

Vlašské ořechy - to pravé ořechové

Vlašské ořechy - to pravé ořechové
15. 11. 2012 Škola vaření
Ořešák královský (Juglans regia) se dožívá až stovky let a dorůstá do výšky asi 20 metrů. Jeho plody, jádra vlašských ořechů, jsou výtečnou pochoutkou s mnoha léčivými vlastnostmi. V evropské  …více»

Makadamiové ořechy - zdravé pro tělo, pokožku i vlasy

Makadamiové ořechy - zdravé pro tělo, pokožku i vlasy
14. 11. 2012 Škola vaření
Pokud se cítíte unavení nebo toužíte po jídle a nemáte čas se najíst, dejte si oříšky! Užívejte si jich místo svačiny, nebo si je přisypte do salátu či müsli. Ořechy nám po stránce výživy mohou  …více»
 

Zdraví prospěšný lilek

Zdraví prospěšný lilek
12. 11. 2012 Škola vaření
Lilek nebo jinak také baklažán je zelenina, která je u nás většinou stále ještě trochu opomíjená a nedoceňovaná. Jeho spotřeba zatím roste velice pomalu. A rozhodně je to škoda, protože konzumace lilk …více»

Pekanové ořechy - chuť exotiky

Pekanové ořechy - chuť exotiky
11. 11. 2012 Škola vaření
V dnešní době se nedílnou součástí našeho jídelníčku staly ořechy exotické, ke kterým se řadí i ořechy pekanové. Patří mezi ty méně známé druhy ořechů, ale určitě bychom je neměli jen tak přehlížet …více»

Lískové oříšky nejen pro Popelku

Lískové oříšky nejen pro Popelku
10. 11. 2012 Škola vaření
Lískové oříšky rozhodně patří mezi zdravé potraviny. Obsahují velké množství tělu prospěšných látek, snižují riziko infarktu, omezují výskyt žlučníkových kamenů i onemocnění cukrovkou. Oříšky také  …více»

Nakládané zelí - nejoblíbenější recepty

Nakládané zelí - nejoblíbenější recepty
16. 10. 2012 Škola vaření
Zelí bývalo někdy označováno jako „medicína chudých“ - za výhodnou cenu si dodnes můžeme koupit pravý poklad, co se prospěšnosti pro zdraví týče. Díky cenným živinám zelí prospívá srdci, chrání před  …více»

Brambory a jejich využití

Brambory a jejich využití
11. 10. 2012 Škola vaření
Jak se dají brambory využít? Co se s nimi dá vše dělat? A v čem jsou zdraví prospěšné? To a více se dozvíte v následujících řádcích. Brambory jsou jednoletá rostlina a celá rostlinka je jedovatá …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !