![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 05. 2013 Škola vaření
Pod názvem čekanka si mnozí z vás vybaví modře kvetoucí planě rostoucí rostlinu. Někomu na mysl přijdou čekankové puky jako nahořklá listová zelenina. Znáte čekanku červenou? Na rozdíl od klasických …více»
|
![]() |
17. 05. 2013 Škola vaření
Na květen pro vás máme speciální inspiraci - 19. 5. totiž oslavíme Světový den pečení! Ano! Pečené dobroty již mají své místo v kalendáři. Oslavme tento den společně a upečme nějakou slakou dobrotu …více»
|
![]() |
16. 05. 2013 Škola vaření
Káva, to není jen lahodný mok, který povzbuzuje naše smysly. Kávu si můžeme připravit ručně doma jako nápoj, použít nejrůznější přístroje, překapávače, presovače a další, nebo si ji vychutnat v pevné …více»
|
![]() |
8. 05. 2013 Škola vaření
Není žádným tajemstvím, že víno chutná zejména ve spojení s kvalitními sýry. Na tuto osvědčenou dvojici sází i ve významných vinařských oblastech Francie nebo Itálie, kde sýry a víno doprovází snad …více»
|
![]() |
28. 04. 2013 Škola vaření
Černý bez má světle žlutá květenství a patří k nejdostupnějším a také k nejchutnějším bylinkám. Dělají se z něj různé čaje, šťávy, lektvary, sodovky, ocet a sirupy, nebo jsou dokonce obalené v různých …více»
|
![]() |
18. 04. 2013 Škola vaření
Limetka se řadí do skupiny citrusových plodů a velmi se podobá citronu. Její plod je však menší a na rozdíl od citronu má zelenou barvu a je méně kyselejší. Její čerstvá šťáva je velmi aromatická …více»
|
![]() |
17. 04. 2013 Škola vaření
Fenykl zná jistě i ten, kdo si ho nepěstuje na zahrádce - je zdravý a současně léčivý; i když některým lidem není příjemná jeho silně aromatická vůně, nic to na jeho prospěšnosti nemění. Fenykl se …více»
|
![]() |
5. 04. 2013 Škola vaření
V současné době je na trhu k dostání celá řada vín. Liší se nejen barvou, ale také například přívlastkem, ročníkem, cenou či zemí výroby. Poznat chutné a kvalitní víno od toho méně kvalitního tak není …více»
|
![]() |
30. 03. 2013 Škola vaření
Zatímco většina moderního světa dává přednost majonéze, Češi podle informací našich předních výrobců zbožňují ještě více tatarskou omáčku, která se z majonézy vyrábí. O její vznik se přitom …více»
|
![]() |
29. 03. 2013 Škola vaření
Stejně jako vejce nebo beránek patří i nádivka neodmyslitelně na velikonoční stůl. Každý ji připravuje jiným způsobem. Někdo přidává uzené maso, jiný houby. Variací na velikonoční nádivku je nespočet, …více»
|
Otestujte se ve vitamínové abecedě a 14 z vás vyhraje! |
![]() |
Soutěž o granule pro kočky z řady Ownat Classic Cat. |
![]() |
Soutěž o balíčky lepidel Herkules a vstupenky do Muzea autíček. |
![]() |
Vyhrajte audioknihy podle vlastního výběru. |
![]() |
Soutěž o erotický thriller z českého podsvětí |
![]() |
Soutěžte a potěšte svou pleť jemnou péčí z Egypta. |
![]() |