![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 09. 2012 Škola vaření
Vepřové maso patří k nejoblíbenějším potravinám. Nejkvalitnější maso je růžové z mladých kusů dobytka. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné. Je také křehčí než maso hovězí, ale obsahuje …více»
|
![]() |
3. 09. 2012 Škola vaření
Gorgonzola je sýr s modrou plísní, podobný naší Nivě a francouzskému Roquefortu nebo anglickému Stiltonu. Gorgonzola má, jako spousta tradičních italských pochoutek, historii táhnoucí se staletími …více»
|
![]() |
1. 09. 2012 Škola vaření
Tento článek bude zaměřený na naše oblíbené jídlo. Tak schválně, myslíte si, že je lepší vařit doma nebo nakupovat hotová jídla, tzv.hotovky a nebo si prostě zajít každý den na pořádné jídlo do …více»
|
![]() |
31. 08. 2012 Škola vaření
Poctivá švestková povidla už vařily naše babičky a to většinou na starých kachlových kamnech. Stačily k tomu pouhé tři suroviny a to švestky, cukr a ocet. Občas kolují pověry, že se švestky vaří mnoho …více»
|
![]() |
29. 08. 2012 Škola vaření
Na koláči jsou výborné švestky zalité třeba vanilkovým krémem nebo kombinace švestek s mákem a tvarohem, nebo si můžete připravit výborný koláč s kokosovou drobenkou. Variací na švestkové koláče je …více»
|
![]() |
28. 08. 2012 Škola vaření
Zmrzlina je výborný mražený krém, který je velice oblíbený. Příjemně nás osvěží nejen v horkých dnech, ale v každém ročním období. Dělíme je na zmrzliny mléčné, smetanové, s rostlinným tukem, vodové, …více»
|
![]() |
26. 08. 2012 Škola vaření
Často nám vhání slzy do očí, přesto si bez něj mnozí z nás nedovedou představit život (nebo alespoň některá jídla): KŘEN. Tato zelenina z čeledi brukvovitých se nabízí v obchodech čerstvá od září do …více»
|
![]() |
25. 08. 2012 Škola vaření
Pokud patříte k těm šťastlivcům, kteří se z lesa vracejí s plným košíkem hub, pak určitě máte i své oblíbené recepty a nemusíte se po žádných poohlížet. Nebo možná chodíte do lesa hlavně kvůli čerstvé …více»
|
![]() |
24. 08. 2012 Škola vaření
Kečup je hustá zeleninová omáčka, vyrobená z rajčat, koření a dalších přísad. Konzumuje se s těstovinami, rýží a sýrem. Přidáváme ho do různých masitých jídel, marinád a omáček. Nesmí chybět u žádného …více»
|
![]() |
23. 08. 2012 Škola vaření
Houbařská sezóna je v plném proudu a nám nezbývá, než vymýšlet recepty právě z hub. Existuje jich velká spousta, protože každá hospodyňka si většinou vaří podle svého, nebo podle léty prověřených …více»
|