Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
4. 07. 2012 Škola vaření
Kuchyň je doménou žen, ale mužů zase zahrada. Mužská populace je na tom s uměním grilovat prostě lépe. Ať už jde o nakládání masa nebo kořenění potravin. …více»
|
2. 07. 2012 Škola vaření
Celková spotřeba masa v České republice činila v posledních letech průměrně 85,1 kilogramu na obyvatele za rok. To jednoznačně svědčí o tom, že maso představuje podstatnou část našeho jídelníčku. …více»
|
2. 07. 2012 Škola vaření
Léto je bohaté nejen na krásné slunečné dny, ale také na velké množství nejrůznějšího ovoce, které dozrává. Proto je dobré tyto dary přírody uchovat po celý zbytek roku. Na letním ovoci jako jsou …více»
|
28. 06. 2012 Škola vaření
Léto je v plném proudu, prázdniny a dny volna si užívají nejen děti, ale také dospělí. Příjemné letní večery v kruhu přátel lze zpříjemnit pořádnou letní grilovací party. Co dělat pro to, aby vám ji …více»
|
26. 06. 2012 Škola vaření
Natto jsou uvařené sójové boby fermentované bakterií Bacillus subtilis natto (odtud název této pochutiny). Boby získají fermentací lepkavý slizovitý povrch, jsou částečně ztvarohovatělé a silně …více»
|
21. 06. 2012 Škola vaření
V posledních letech se do tradiční české kuchyně vloudilo spoustu novinek. S kapary jste se již určitě setkala, minimálně na pultech supermarketů. Pojďme si povědět něco o tom, co to kapary vlastně …více»
|
11. 06. 2012 Škola vaření
Tlakový hrnec, známý také jako Papinův hrnec nebo lidově papiňák, je masivní silnostěnný hrnec, ve kterém je pokrm vařen za vyššího tlaku a vyšší teploty (až 130 °C) než je teplota, které se dosahuje …více»
|
4. 06. 2012 Škola vaření
V letních měsících toužíme po příjemném osvěžení víc než kdy jindy. Doporučuje se vydatně pít převážně méně sladké a vlažné nápoje. Jak už to ale bývá, chuť máme většinou na něco jiného, a to na něco …více»
|
1. 06. 2012 Škola vaření
Ústřice jedlá je mořský mlž, který patří mezi výjimečné a vzácné pochoutky. Konzumuje se pro lahodné maso, které chrání lastura dorůstající velikosti 10 až 20 cm. Aby byly ústřice vhodné ke konzumaci …více»
|
31. 05. 2012 Škola vaření
Když se řekne kmín, každá z nás hned ví, o čem je řeč. Ano, je to právě to drobné tmavé koření, které má v naší tradiční české kuchyni své neodmyslitelné a nezastupitelné místo. Už jen proto, že je …více»
|
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |