![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 02. 2013 Škola vaření
Za dávných časů žila krásná nymfa Cynara, do které se zamiloval samotný bůh Zeus. Pro její nebývalou krásu na ni začal žárlit. Aby se jí už nikdy nemohl dotknout jiný muž, proměnil krásku v artyčok …více»
|
![]() |
6. 02. 2013 Škola vaření
Paštika se stala v české kuchyni oblíbeným pokrmem. Tuto pochoutku znali už staří Egypťané, Řekové a Římané. Jednoznačně největší oblibě se tento pokrm těší ve Francii a v Belgii. Ale ani Češi …více»
|
![]() |
5. 02. 2013 Škola vaření
Trendem nového tisíciletí je zdravý životní styl. A k tomu patří nejen dostatečný a pravidelný pohyb, ale i zdravá a vyvážená strava s přiměřeným obsahem tuku. Skladba našeho jídelníčku se naštěstí …více»
|
![]() |
29. 01. 2013 Škola vaření
Kdo holduje zdravému stravování, tomu není tato salátová bylinka neznámá. Mnozí se s ní setkali na dovolené v přímořských zemích, v kuchyni řecké, francouzské a především v Itálii, odkud rukola …více»
|
![]() |
24. 01. 2013 Škola vaření
Ke zvěřině mají mnozí z nás nepříliš kladný vztah ať už daný okolnostmi způsobu získání zvěřiny – lovem, anebo společností – předsudky. Pod pojmem „zvěřina“ se rozumí všechny poživatelné části těla …více»
|
![]() |
10. 01. 2013 Škola vaření
Česká kuchyně, thajská kuchyně, indická, řecká, čínská, italská, francouzská, mexická… Možností přípravy jídel je nespočet a každá země si hýčká svá vlastní specifika a pokrmy připravuje způsoby …více»
|
![]() |
8. 01. 2013 Škola vaření
Všichni známe česnek, všichni ho používáme v kuchyni a většina z nás ho miluje pro jeho nezaměnitelnou chuť. Přesto, fanoušci česneku, pozor, slyšeli jste už také o černém česneku? Nejedná se v tomto …více»
|
![]() |
10. 12. 2012 Škola vaření
Možná vás mnohé překvapí, že kokosový ořech je vlastně druh ovoce. Jeho povrch tvoří pevná dřevnatá skořápka hnědé barvy, která je pokryta odlupujícími se svazky lýka. Ty zůstávají na ořechu jako pozů …více»
|
![]() |
6. 12. 2012 Škola vaření
Pistácie neboli řečíky jsou keře s šedou kůrou a výškou zhruba 10 m. Jejich plody jsou protáhlé oválné pecky o velikosti asi 2,5 cm. Velmi vysoké keře pistácií se pravidelně seřezávají, aby se usnadni …více»
|
![]() |
1. 12. 2012 Škola vaření
Červená rajčata, oranžová mrkev, zelená brokolice, modré borůvky, žlutá paprika... mohla bych dlouho pokračovat ve výčtu různých druhů zeleniny a ovoce a ve škále jejich barevnosti. Ony ale tyhle …více»
|
Otestujte se ve vitamínové abecedě a 14 z vás vyhraje! |
![]() |
Soutěž o granule pro kočky z řady Ownat Classic Cat. |
![]() |
Soutěž o balíčky lepidel Herkules a vstupenky do Muzea autíček. |
![]() |
Vyhrajte audioknihy podle vlastního výběru. |
![]() |
Soutěž o erotický thriller z českého podsvětí |
![]() |
Soutěžte a potěšte svou pleť jemnou péčí z Egypta. |
![]() |