Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
14. 11. 2012 Škola vaření
Pokud se cítíte unavení nebo toužíte po jídle a nemáte čas se najíst, dejte si oříšky! Užívejte si jich místo svačiny, nebo si je přisypte do salátu či müsli. Ořechy nám po stránce výživy mohou …více»
|
12. 11. 2012 Škola vaření
Lilek nebo jinak také baklažán je zelenina, která je u nás většinou stále ještě trochu opomíjená a nedoceňovaná. Jeho spotřeba zatím roste velice pomalu. A rozhodně je to škoda, protože konzumace lilk …více»
|
11. 11. 2012 Škola vaření
V dnešní době se nedílnou součástí našeho jídelníčku staly ořechy exotické, ke kterým se řadí i ořechy pekanové. Patří mezi ty méně známé druhy ořechů, ale určitě bychom je neměli jen tak přehlížet …více»
|
10. 11. 2012 Škola vaření
Lískové oříšky rozhodně patří mezi zdravé potraviny. Obsahují velké množství tělu prospěšných látek, snižují riziko infarktu, omezují výskyt žlučníkových kamenů i onemocnění cukrovkou. Oříšky také …více»
|
16. 10. 2012 Škola vaření
Zelí bývalo někdy označováno jako „medicína chudých“ - za výhodnou cenu si dodnes můžeme koupit pravý poklad, co se prospěšnosti pro zdraví týče. Díky cenným živinám zelí prospívá srdci, chrání před …více»
|
11. 10. 2012 Škola vaření
Jak se dají brambory využít? Co se s nimi dá vše dělat? A v čem jsou zdraví prospěšné? To a více se dozvíte v následujících řádcích. Brambory jsou jednoletá rostlina a celá rostlinka je jedovatá …více»
|
9. 10. 2012 Škola vaření
Rajčata pochází původně ze Střední a Jižní Ameriky (Peru, Ekvádor, Mexiko). Na rostlině je jedlý plod tzv. rajče neboli rajské jablíčko. Pokud se chystáte ale konzumovat zelená rajčata, můžete si …více»
|
8. 10. 2012 Škola vaření
Domácí zabijačka se dělá obvykle od prosince do března a patří mezi staré slavnosti. Váže se k ní spousta tradic. Každý majitel vepře si předem objedná řezníka, který má svůj osvědčený postup při …více»
|
1. 10. 2012 Škola vaření
Zatímco zvěřina u nás není nijak neobvyklá a většina kuchařů s ní umí zacházet, jehněčí je u nás spíše Popelkou. Je to škoda, jehněčí je skvělou sezónní specialitou. Švestky, dýně, jablka – to jsou …více»
|
25. 09. 2012 Škola vaření
Zvěřina je maso zvěře, ulovené ve volné přírodě. Jedná se o maso zvěře srstnaté, pernaté a spárkaté. Zvěřina chovaná na farmách má jinou strukturu než zvěřina žijící ve volné přírodě. Zvěřina, která s …více»
|
Soutěž o Haribo Adventní kalendáře. |
Soutěž o přípravky Naturevia, díky nimž zaženete podzimní splíny. |
Soutěž o ručně malované vánoční ozdoby sklárny Koulier. |
Soutěž o knižní novinky Stále hratelná a Ženění Jakuba Koháka. |
Vyhrajte Kroniku našich Vánoc pro uchování svátečních okamžiků. |
Vyhrajte balíček čisticích prostředků od značky iPlody. |