![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 03. 2013 Škola vaření
Zajíc patří tradičně k velikonočním pokrmům. Někomu se teď vybaví sladký velikonoční zajíček nejlépe politý čokoládou a jinému se může vybavit kus masa ze zajíce. Obojí patří neodmyslitelně k …více»
|
![]() |
23. 03. 2013 Škola vaření
Sladký velikonoční beránek se připravuje tradičně na Velikonoce a to většinou ve tvaru ležícího beránka nebo jiného zvířete. Peče se ze sladkého těsta, ve kterém se mohou nacházet sladké želatinové …více»
|
![]() |
13. 03. 2013 Škola vaření
Tradiční velikonoční přípravy se pro některé z nás hlásí letos trochu dříve než obvykle. Sníh ještě úplně nezmizel, ale pomlázka je tu už za tři týdny. Máte v plánu kromě úklidu podpořit Velikonoce …více»
|
![]() |
5. 03. 2013 Škola vaření
Někdo vaří rád a prakticky denně, někdo bere vaření jen jako nutnost. Ať tak nebo tak, každý preferuje jiná jídla i způsoby jejich úpravy. Dá se vůbec říct, který způsob je nejvhodnější nebo nejzdravě …více»
|
![]() |
18. 02. 2013 Škola vaření
Polévky jsou i v dnešní době v mnoha domácnostech stále důležitou součástí jídelníčku. Většinou jsou dobrým úvodem oběda, ale některé mohou být obzvláště v zimě i dobrou samostatnou večeří. Ať už se …více»
|
![]() |
12. 02. 2013 Škola vaření
Sójové výrobky Alpro jsou ideální pro všechny milovníky moderní kuchyně a zdravého životního stylu.S jejich pomocí lze vykouzlit kompletní odlehčené menu od předkrmu až po lahodný dezert. Sójové …více»
|
![]() |
12. 02. 2013 Škola vaření
Příběh svátku všech zamilovaných se začal psát už ve starověkém Římě, avšak jak rychle začal, tak zase rychle skončil. Novou formu tohoto svátku odstartoval Walter Scott v roce 1907. Tento autor …více»
|
![]() |
11. 02. 2013 Škola vaření
Za dávných časů žila krásná nymfa Cynara, do které se zamiloval samotný bůh Zeus. Pro její nebývalou krásu na ni začal žárlit. Aby se jí už nikdy nemohl dotknout jiný muž, proměnil krásku v artyčok …více»
|
![]() |
6. 02. 2013 Škola vaření
Paštika se stala v české kuchyni oblíbeným pokrmem. Tuto pochoutku znali už staří Egypťané, Řekové a Římané. Jednoznačně největší oblibě se tento pokrm těší ve Francii a v Belgii. Ale ani Češi …více»
|
![]() |
5. 02. 2013 Škola vaření
Trendem nového tisíciletí je zdravý životní styl. A k tomu patří nejen dostatečný a pravidelný pohyb, ale i zdravá a vyvážená strava s přiměřeným obsahem tuku. Skladba našeho jídelníčku se naštěstí …více»
|