Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
30. 03. 2009 Škola vaření
Jak často, co a pro koho obvykle vaří české hospodyňky, kolik času jim zpravidla zabere příprava večeře, scházejí se s přáteli raději doma nebo v restauraci? …více»
|
30. 03. 2009 Škola vaření
Skopové, jehněčí a kůzlečí maso je oblíbené v mnoha zemích celého světa. Je stejně kvalitní jako telecí, je jemné, hodí se k rychlé úpravě a i ve staročeských kuchařkách najdete návod na jehněčí …více»
|
21. 03. 2009 Škola vaření
Čerstvou mrkev, řapíkatý celer, fazolové lusky i jiné druhy zeleniny očistíme, nakrájíme, uvaříme do poloměkka (zelenina by měla být spíše tužší) a ihned ponoříme do studené vody, nejlépe s ledem. …více»
|
12. 03. 2009 Škola vaření
Bulharská kuchyně je typická jídly připravovanými na oleji. Z jatečního masa se připravuje skopové a jehněčí. Často se používá drůbež a ryby. ... …více»
|
11. 03. 2009 Škola vaření
Telecí maso je maso z telat - mladých kusů tura domácího. Má jemnou, méně výraznou, příjemnou chuť. Je to maso libové a lehce stravitelné, proto bývá součástí dětské a dietní stravy. ... …více»
|
9. 03. 2009 Škola vaření
Česká kuchyně je jednou z nejuznávanějších kuchyní světa. Nechybí jí pestrost, chutnost a nutno říci, že také tučnost. Cizinci si často a rádi libují v českých pochoutkách a kuchařky či kuchaři se sn ... …více»
|
9. 03. 2009 Škola vaření
S obnovením tržního hospodářství se u nás začíná výrazně prosazovat hledisko hospodárnosti. Dosud převažuje v naší kuchyni používání nezpracovaných surovin a tím spojený velký podíl ruční práce. ... ... …více»
|
7. 03. 2009 Škola vaření
Chuťové kombinace pokrmů typicky německé kuchynějsou pro nás většinou neobvyklé. Ve velkých městech se přispůsobila mezinárodní kuchyni. Z jatečného masa se nejčastěji upravuje vepřové doplněné hlávko ... …více»
|
6. 03. 2009 Škola vaření
Je středně červené, rozdělujeme ho podle jakosti a způsobu kuchyňské úpravy. V české kuchyni již řadu let zaujímá přední místo, a to především díky své chuti a velkou škálou možností jeho úpravy ... ... …více»
|
2. 03. 2009 Škola vaření
Charakteristické úpravy pokrmů kuchyní jednotlivých národů jsou ovlivněny zaměpisnými, klimatickými, rasovými, náboženskými, sociálními a kulturními podmínkami. Každý národ si zachovává svůj národní . ... …více»
|