Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
1. 03. 2009 Škola vaření
Maso je důležitou částí našeho jídelníčku, obsahuje bílkoviny, vitamíny, nerostné látky a tuky. Množství bílkovin je závislé na druhu masa a množství tuku v něm. Čím je maso tučnější, ... ... ... …více»
|
24. 02. 2009 Škola vaření
Bylinky v bytě mají několik výhod - hezky vypadají a když je potřebujete přidat do jídla, máte je vždy po ruce a jsou čerstvé. Prakticky všechny bylinky se dají pěstovat i za oknem, je však potřeba ... …více»
|
14. 02. 2009 Škola vaření
Kebab, původně tradiční pokrm arabské, perské a turecké kuchyně, dnes pochoutka běžná i u nás. Nejběžnějšími masy pro kebab jsou jehněčí, hovězí, skopové, krocaní či kuřecí. Mohou se prodávat zvlášť, ... …více»
|
13. 02. 2009 Škola vaření
Oblíbené dietní jídlo, vitamínová bomba, vydatná svačina, chutný předkrm… To všechno může být salát. A co je to vlastně salát? Obvykle jde o kombinaci libovolného druhu salátu (zelená složka), zelenin ... …více»
|
10. 02. 2009 Škola vaření
Čočka, ať už zelená, žlutá či červená, má všechny nutriční přednosti a navíc nepopiratelnou výhodu v tom, že je levná. Čočka se vymyká několika pravidlům, které o luštěninách obecně platí. Předně ji ... …více»
|
7. 02. 2009 Škola vaření
Ačkoliv česnek původně pochází z oblastí Střední Asie, vnímáme ho jako přirozenou a nedílnou součást naší kuchyně. Řada Čechů si bez něj neumí představit např. přípravu králíka a to se nezmiňuji o čes ... …více»
|
14. 01. 2009 Škola vaření
Vybavíme-li si u nás typické jídlo s kachnou, pravděpodobně zvítězí obraz dozlatova vypečené kůrčičky a krásně šťavnatého masa z pekáče podávaného s knedlíky a se zelím. Ve světě bývají do kačen podob ... …více»
|
3. 01. 2009 Škola vaření
Mnozí z nás se naučili ryby jíst a dávají jím přednost před ostatním masem. A dělají dobře. Rybí maso je lehce stravitelné, bohaté na minerály a vitamíny, v poslední řadě hraje roli i to, že je téměř netučné, tudíž výhodné pro …více»
|
27. 12. 2008 Škola vaření
Náš gastronomický výlet povede do Řecka. Řeckých restaurací u nás najdeme poměrně málo (ve srovnání například s italskými nebo francouzskými), přitom má tato kuchyně mnohé co nabídnout a byla …více»
|
26. 12. 2008 Škola vaření
Zdrojem kakaa – základní suroviny pro výrobu čokolády- jsou kakaové boby z kakaovníku pravého (Theobroma cacao). Jako první ho pěstovali Aztékové a Mayové už před 2000 lety. Kakaové boby rozemleli …více»
|