8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak ozdobit cappuccino?

Jak ozdobit cappuccino?
25. 11. 2008 Škola vaření
Je všeobecné známo, že člověk ochutnává nejen jazykem ale i očima. Tak proč nedopřát vašim kamarádkám při nedělním dýchánku opravdu dokonalý požitek z šálku cappuccina? Věřte mi, není to vůbec těžké. …více»

Jak se stát na Vánoce mistrem studené kuchyně?

Jak se stát na Vánoce mistrem studené kuchyně?
13. 11. 2008 Škola vaření
Kuchařské soutěže, ať již české nebo mezinárodní, jsou pro kuchaře a cukráře velkou událostí, na níž mohou ukázat světu, co umí. Pro hospodyňky jsou stejnou příležitostí rodinné události a svátky. Největšími z nich jsou Vánoce …více»

Rajčatová historie - rajčata proti rakovině

Rajčatová historie - rajčata proti rakovině
29. 10. 2008 Škola vaření
Rajče je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších plodů na světě. Rajská jablíčka pocházejí z Peru, odkud je do Evropy dovezli Španělé v 16. století. Rajčata zdomácněla jen v Itálii, ostatní Evropa se na rajčata dívala jako na jedovatou rostlinu a pěstovala  …více»

Řepkový olej, český král olejů

Řepkový olej, český král olejů
28. 10. 2008 Škola vaření
Rostlinné oleje hrají v naší výživě obrovskou roli. Jsou významným zdrojem zdraví prospěšných vícenenasycených mastných kyselin i vitaminů. Složení jednotlivých druhů olejů, a tím pádem i jejich vliv na naše zdraví se však podstatně liší …více»

Techniky ochutnávání kávy

Techniky ochutnávání kávy
20. 10. 2008 Škola vaření
Ochutnávání kávy je o porovnávání jejich jednotlivých druhů. Pokud ochutnáte pouze jednu kávu, je těžké ji ocenit bez jakéhokoliv kontextu. Pokud vyzkoušíte dvě nebo více káv, můžete je vzájemně porovnat s ohledem na aroma, kyselost, plnost chuti a chuť. …více»
 

Regiony pěstování kávy po celém světě

Regiony pěstování kávy po celém světě
19. 10. 2008 Škola vaření
Většina kávy na světě se pěstuje mezi obratníkem Raka a obratníkem Kozoroha, na plantážích v Africe a na Arabském poloostrově, Latinské Americe a na Tichomořských ostrovech. …více»

Jak připravit vynikající kávu

Jak připravit vynikající kávu
18. 10. 2008 Škola vaření
Vynikající kávu nedělá jenom kávovar, ještě důležitější jsou „čtyři základní principy“ – poměr, namletí, voda a čerstvost. Pokud budete o kávě něco vědět, můžete si sami připravit vynikající kávu ve French Pressu, domácím …více»

Příběh o pražení kávy

Příběh o pražení kávy
17. 10. 2008 Škola vaření
Pražení každé kávy jedinečným způsobem napomáhá dosáhnout její maximální chuti. Barvu je možno napodobit, chuť nikoliv. Kávové zrno začíná svůj životní cyklus ukryté uvnitř jasně červeného plodu kávovníku. …více»

Jak se káva pěstuje

Jak se káva pěstuje
15. 10. 2008 Škola vaření
Region, kde se káva pěstuje, hraje při určování její chuti velkou roli – místní půda, podnebí a metody zpracování používané při kultivaci dodávají kávovým zrnům jejich charakteristickou chuť. Francouzský vinař by to označil za …více»

Počátky a historie kávy

Počátky a historie kávy
15. 10. 2008 Škola vaření
První rostliny kávovníku pocházejí z Afrického rohu. Domorodé kmeny třely plody kávovníku o sebe a kaši míchali s živočišným tukem. Směs se tvarovala do malých kuliček a dávala válečníkům energii do bitvy. …více»
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !