1 listové těsto
| mouka
| 200 g slanina
| podle chuti česnek
| 150 g plátkový sýr
| provensálské koření
Postup přípravy receptu Slaninoví šneci s nivou:
Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 stejné kusy, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké plátky. Slanina musí být nakrájená na plátky.
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme jej s kečupem a olejem. Touto směsí potřeme vyválené pláty z těsta. Pak na všechny postupně klademe vrstvu plátkového sýra a slaniny. Navrch nastrouháme nivu. Posypeme provensálským kořením a opepříme.
Pláty zavineme jako štrůdl nebo roládu. Vzniklé záviny rozkrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm. Kolečka namáčíme do rozkvedlaného vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 15 min.
Podáváme teplé, ale výborně chutnají i studené.
Fotky receptu Slaninoví šneci s nivou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!