Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Somlói galuska:
Moučné halušky:
| 1/2 kg hrubé mouky
| 250 ml mléka
| 1 vejce
| špetka soli
| 2 lžíce cukru
| Bramborové halušky:
| 1/2 kg brambor
| 250 g polohrubé mouky
| 1 žloutek
| špetka soli
| 1 vanilkový cukr
| podle chuti ořechy, mák, tvaroh, cukr, šlehačka, ovoce nebo čokláda
Postup přípravy receptu Somlói galuska:
Smícháme hrubou mouku s mlékem, vejcem, špetkou soli a cukrem a vypracujeme těsto na moučné halušky. Pomocí síta nebo lžičky pak vytváříme malé kousky, které zavaříme ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou na povrch, vybereme je cedníkem do mísy a mírně omastíme, aby se neslepily. Brambory nastrouháme najemno a lehce z nich vymačkáme vodu. Přidáme žloutek, cukr, sůl a mouku. Vytvoříme řidší těsto, které protlačíme přes hrubé síto do vroucí vody. Halušky vaříme asi 2 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Hotové vsypeme do mísy a lehce omastíme sádlem nebo přepuštěným máslem. Halušky podáváme ještě teplé a sypané podle chuti ořechy, mákem, tvarohem, cukrem, šlehačkou, ale přidat můžeme i ovoce nebo čokoládu.
Fotky receptu Somlói galuska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!