16 větších sardinek
| 6 cibulek
| 100 ml olivového oleje
| 200 ml rybího vývaru
| 4 lžíce jablečného octa
| olej k pečení
| sůl a pepř
| mouka
Postup přípravy receptu Šťavnaté sardinky:
Sardinky očistíme a nakrájíme na plátky, omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a krátce opečeme v rozpáleném řepkovém oleji (sardinky mají být dozlatova, ale v žádném případě se nesmí rozpadnout). Hotové sardinky uložíme do zapékací misky.
Mezitím zpěníme cibulky na olivovém oleji a doměkka podusíme. Zalijeme octem a vývarem a zakryté vaříme, až jsou cibulky téměř rozvařené. Krátce necháme vychladnout.
Přelijeme přes sardinky a zapečeme v troubě při 50 stupních (asi 10 minut).
Fotky receptu Šťavnaté sardinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!