Postup přípravy receptu Suflé Rotschild:
Nadrobno nasekáme kandované ovoce a namočíme je do dvou lžic pomerančového likéru. V kastrolku zpěníme na másle mouku, odstavíme a mimo plotnu rozmícháme. Přidáme vřelé mléko s oběma cukry, zamícháme a dáme znovu na oheň a za stálého míchání necháme zhoustnout. Znovu odstavíme, necháme prochladnout a pak přidáme žloutky jeden po druhém za neustálého a důkladného míchání. Nakonec přidáme kandované ovoce i šťávu, v níž se macerovalo. Z bílků ušleháme tuhý sníh, k němuž za neustálého míchání přidáváme tenkým pramínkem práškový cukr a lehce ho vmícháme do těsta. Formu vydatně vymažeme máslem a vylijeme jen polovinou připraveného těsta asi jen tak do čtvrtiny formy, protože těsto v troubě svůj objem hodně zvětší. Ve Francii za formu slouží speciální kovové misky, kterým se říká timbály. Těsto pak posypeme rozdrobenými piškoty, a ty pokropíme zbytkem pomerančového likéru a zbytkem těsta doplníme formu. Dáme do horké trouby vyhřáté na 200oC a necháme péci 20 minut. Upečené slabě pocukrujeme. Moučník se krájí velkou lžící.