125 ml mléka
| 125 ml smetany ke šlehání
| 3 kapky vanilkové esence
| 4 vejce
| 170 g cukru
| 30 g másla
| 1 lžíce hladké mouky
| 500 g švestek
| 2 lžíce hnědého cukru
| 30 g plátků mandlí
Postup přípravy receptu Švestkový clafoutis:
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
V menším hrnci přiveďte k varu mléko, smetanu a vanilkovou esenci. Po dosažení varu vařte minutu a nechte vychladnout.
Vejce s cukrem vyšlehejte dohladka. V ohnivzdorné nádobě (nebo v ohnivzdorných miskách) rozehřejte máslo, na něj rozložte půlky vypeckovaných švestek, posypte hnědým cukrem a povařte 5 minut. Pak švestky přelijte směsí vajec a cukru a posypte plátečky mandlí.
Pečte v troubě zhruba 30 minut, dozlatova. Posypte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.
Fotky receptu Švestkový clafoutis:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!