Postup přípravy receptu Treska pod křenovou peřinou:
Omytou řepu vaříme ve vodě 45-50 minut. Celer oloupeme, rozkrájíme a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Červenou řepu zchladíme ve studené vodě, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm celer a cibulky. Přidáme hořčičná semena, vývar a červenou řepu a prohřejeme. Osolíme, opepříme a udržujeme teplé.
Rybu omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a rybí filety na něm po obou stranách opečeme. Vyjmeme a poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
Smícháme petrželku, křen, strouhanku a změklé máslo. Směsí potřeme rybu a pod grilem zapečeme dozlatova. Na talířích obložíme připravenou zeleninu. Můžeme ozdobit petrželkou a citronem.