500 ml bílé víno
| dle potřeby: citronová šťáva
| dle chuti: černý pepř mletý a sůl
| dle potřeby: strouhanka
| 2 ks mrkev
| dle chuti: petrželová nať (jiné bylinky)
| 2 ks vejce
| 1 ks úhoř
| dle potřeby: olivový olej
Postup přípravy receptu Úhoř na italský způsob:
Vykuchaného úhoře stáhneme z kůže, vykostíme a plátky masa nakrájíme na kousky. Ty osolíme a jemně zakápneme citronovu šťávou.
Mrkev oloupeme a nastrouháme do hrnce. Na nastrouhanou mrkev vložíme kousky úhoře, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dalších dvacet minut směs v hrnci vaříme táhnutím.
Když je maso měkké, necháme vše vychladnout a uložíme v chladu.
Mezitím si rozmícháme vejce s trochou soli, pepřem a oleje. Vychladnuté kousky úhoře v této směsi namáčíme a restujeme na pánvi do červena.
Fotky receptu Úhoř na italský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!