Postup přípravy receptu Úhoř vařený v bílém víně:
Úhoře naporcujeme na kousky asi o 100 g, osolíme, posypeme nastrouhaným celerem a nakrájeným řapíkatým celerem, přidáme koření a zalijeme bílým vímen a vodou v poměru 1:1, aby byl úhoř dobře potopen.
Vaříme (ne varem) doměkka. Měkkého úhoře vyjmeme a zeleninu dovaříme doměkka. Teplého úhoře připravíme na talíře spolu se zeleninou a posypeme zelenou petrželkou. Podáváme se suchým vařeným bramborem a hořčicovo-medovou omáčkou (viz dále).
Omáčka
K přípravě hořčicovo-medové omáčky budeme potřebovat 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 lžíce medu, sůl, pár kapek citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje a 2 vrchovaté lžíce sekaného kopru.
Vše dobře promícháme. Je-li omáčka ještě příliš ostrá a nakyslá, přidáme lžíci medu.