350 g špekáčků
| 200 ml octa
| 100 ml vody
| 1 velká oloupaná cibule
| 1 zelená chilli paprička
| 1 kapie
| 1 lžíce soli
| 1 lžíce hořčičného semínka
| 1 lžička celého bílého a černého pepře
| 1 lžička cukru
| 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu Utopenci s paprikou:
V kastrůlku svaříme ocet s cukrem, vodou, solí, kořením a pokrájenou chilli papričkou. Špekáčky propícháme silnější jehlou nebo nařežeme nožem. Uzeninu s cibulí natlačíme do sklenice ještě společně s nakrájenou kapií, zalijeme horkým nálevem a pevně uzavřeme. Sklenici obrátíme dnem vzhůru a dáme vychladnout. Utopence necháme odležet v chladu a na temném místě minimálně jeden týden. Poté podáváme s chlebem a pivem.