|   
 
    | Vložil: | Michalca |  | Porcí: | 6 |  | Doba přípravy: | 105 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Valentýnský dort „srdce“ (červeno-růžový sen):
1 korpus s lekořicovým mlékem
 | Dohotovení: 
 | 250g moučkového cukru
 | 4-5 polévkových lžic  citronové šťávy
 |  červené potravinářské barvivo
 | 28 červených Haribo bonbonů
 | 18  červeno-růžových „Berries“
 |  150g  červených „Goldbären“
Postup přípravy receptu Valentýnský dort „srdce“ (červeno-růžový sen):
1. Máslo za pomoci mixéru vyšleháme do pěny. Smícháme cukr s vanilkovým cukrem a přidáme do vyšlehaného másla. Až se cukr v másle rozpustí, přidáme první vejce. Po 2 až 3 minutách přidáme druhé vejce a opět řádně promícháme. Nakonec přidáme třetí vejce. Mezitím smícháme polovinu mouky s jednou lžičkou prášku do pečiva a vmícháme do těsta.
2. Bonbony zalijeme mlékem, zakryjeme a necháme přes noc uležet v lednici. Poté přes sítko scedíme do sklenice a servírujeme.
3. Do zbytku mouky vmícháme lékořicové mléko a vše společně na závěr řádně promícháme.
4. Vymažeme pečicí formu ve tvaru srdce a naplníme ji těstem. Vložíme při 170° C zhruba 40 až 45 minut. Poté necháme vychladnout.
5. Do prosetého moučkového cukru přidáme citronovou šťávu a vytvoříme tak polevu, kterou obarvíme červeným potravinářským barvivem. Upečený korpus dortu zalijeme, potřeme polevou a rychle ozdobíme připravenými bonbony Hadino, neboť povrch polevy velmi rychle zasychá.
Fotky receptu Valentýnský dort „srdce“ (červeno-růžový sen): 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!