Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční ovečka

fotka Velikonoční ovečka
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Velikonoční ovečka :

375 g hladké mouky  | 250 ml vlažné vody  |  balíček sušeného droždí  | 125 g celozrnné mouky  | 50 g rozpuštěného másla  | 1 lžička cukru  | 2 rovné lžičky soli  | 2 vejce  | Na zdobení  |  rozinky  |  sekané mandle

Postup přípravy receptu Velikonoční ovečka :

Oba druhy mouky prosejte do mísy, přidejte droždí, cukr, sůl, 1 a 1/2 vejce, rozpuštěné máslo a vodu. Přísady uhnětete elektrickým hnětačem. Nechte je vykynout, pak na válu ještě jednou prohněťte.



Z těsta odeberte kus velký jako pěst pro hlavu, nohy, ocásek a ouška. Ze zbylého těsta tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu, které na vymazaném plechu sestavte do tvaru tělíčka ovečky. Přidejte zbylé části.



Těsto nechte ještě jednou v teple vzejít. Potřete rozšlehanou polovinou vejce, tělíčko posypte mandlemi a jako oči použijte rozinky. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C. Doba pečení
20 minut




Fotky receptu Velikonoční ovečka :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velikonoční ovečka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !