1 kg očištěné dužiny tykve
| 5 lžic másla
| 100 g strouhaného ementálu
| 0,2 l smetany
| osmažená strouhanka
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečená tykev :
Dužinu nakrájíme na tyčinky dlouhé asi 15 cm a silné jako prst. Povaříme 5 minut ve slané vodě. Potom tykev scedíme a naskládáme do máslem vymazané mělké zapékací mísy. Zalijeme smetanou smíchanou se solí a strouhaným ementálem. Posypeme strouhankou osmaženou na másle a zapečeme v předehřáté troubě, až se smetana vydusí přibližně na polovinu. Podáváme s dušenými nebo vařenými brambory nebo bílými topinkami, opečenými nasucho v grilu.
Fotky receptu Zapečená tykev :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!