Postup přípravy receptu Zatočený makový koláč:
Smícháme mouku, sůl, vanilkový cukr, skořici, citrónovou kůru a 25 g cukru. V mléce rozpustíme 25 g cukru a droždí, necháme 10 minut v klidu. Kvásek s máslem přidáme k mouce a uhněteme těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme a necháme kynout. Na náplň svaříme mléko, přidáme cukr a mák, za stálého míchaní krátce povaříme a necháme vychladnout. Vmícháme vejce, žloutek a likér. Z těsta vyválíme obdélník velký asi 45×30 cm, potřeme jej bílkem. Na těsto rozprostřeme makovou nádivku a nakrájíme pruhy široké 5 cm. Rozvírací formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem. Jeden pruh stočíme a posadíme na střed formy, postupně obtáčíme všechny pruhy. Necháme 15 minut vykynout a pečeme asi 55 minut.