Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zauzené matjesy s jablky:
400 g zauzených matjesů
| 200 g kyselejších jablek
| 100 g čerstvé cibule
| 150 g zakysané smetany
| 1 lžíce usekaného kopru
| sůl, bílý mletý pepř, citrón
Postup přípravy receptu Zauzené matjesy s jablky:
Zauzené matjesy očistíme a nakrájíme na kousky asi 2 až 3 cm široké. Kyselejší jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec, rozkrájíme je na přibližně stejně velké plátky a zakapeme citrónem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka (lépe se hodí čerstvá mladá šalotka).
Zakysanou smetanu podle chuti osolíme, opepříme, přidáme lžíci usekaného kopru a lehce prošleháme. Jablka a cibuli vložíme do mísy a zalijeme ochucenou smetanou. Nakonec opatrně vmícháme kousky matjesů a dáme na chvíli do chladničky.
Hotový pokrm ještě ozdobíme plátky citrónu a petrželkou. Podáváme s chlebem, bílým pečivem, chutná i na topinkách. Salát ze zauzených matjesů může být jako hlavní jídlo, popřípadě i jako předkrm.
Fotky receptu Zauzené matjesy s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!