![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červená řepa nakyselo: Očistíme červenou řepu, uvaříme doměkka. Uvaříme dle návodu nálev jako na okurky, trochu kyselejší /řepa je sladká/. Řepu oloupáme a buď nastrouháme na struhadle na větší nudličky nebo nakrájíme ... ... …více»
|
![]() |
1. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí kysané ve sklenici: Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, cibuli očistíme, nakrájíme na kostky. Promícháme se solí, kmínem, dáme do sklenic, uzavřeme víčka. Necháme asi 3 týdny v teplu, víčka utahujeme průběžně ... ... …více»
|
![]() |
29. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Americký okurkový salát: Okurky omyjeme a cibuli oloupeme.
Okurky nastrouháme i se slupkou, smícháme s nakrájenou cibulí a solí. Necháme 2 hodiny odležet.
Rozpustíme cukr s octem zatepla.
Pak vymačkáme a slijeme p ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa jako ananas : Cuketu nakrájíme na kostičky a posypeme cukrem a kyselinou citronovou. Necháme odležet půl dne (12 hodin). Uleželou cuketu v závisloti na tvrdosti povaříme přibližně 20 minut. Tak připravenou cuketu v ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchý dýňový kompot : Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Vodu povaříme s cukrem, solí, hřebíčkem a skořicí. Vložíme nakrájenou dýni, dvě minutky povaříme a ke konci vlijeme ocet (dá se místo octa použít ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelená rajčata: Kvalitní rajčata nakrájíme na plátky. Svaříme půlku cukru s octem a troškou vody. Do vroucího roztoku postupně vkládáme rajčata, necháme 3-4 minuty a vyjmeme. Když takto vystřídáme všechny plátky, ro ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinkovo-jablečná marmeláda: Jablka a bezinky vaříme asi půl hodiny, pak přidáme cukr a kyselinu citronovou a vaříme dalších 15 minut. Naplníme do vyčištěných skleniček a uzavřeme. Postavíme na víčka a necháme vychladnout.
... ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jahodovo-třešňový džem: Jahody důkladně omyjeme, necháme okapat. Třešně nebo višně vypeckujeme a překrájíme. Rybíz vylisujeme a použijeme jenom šťávu. Velké jahody překrájíme. Vše dáme do širšího kastrolu, část jahod můžme n ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Anglická pomerančová marmeláda: Pomeranče opláchneme v horké vodě a tence oloupeme. Kůru nakrájíme na tenoučké proužky. Pomeranče rozpůlíme. Každou polovinu dáme do plátěného pytlíčku a silou vymačkáme do mísy. Obsah mísy, ve které ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezová povidla: Bez pečlivě propereme a necháme oschnout. Otrháme kuličky ze stopek. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme z nich jádřince a čtvrtky ještě rozpůlíme. Kuličky černého bezu promícháme s hruškami, šves ... …více»
|