![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinková zavařenina : Čisté zralé bezinky se propasírují na strojku na ovoce. Na 2,40 kg šťávy 750 g cukru, 1 lžíci čistě nastrouhané pomerančové kůry a trochu petosy. Šťáva se vaří bez cukru. Když se svaří, teprve se přid ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketová čalamáda se zelím: Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky.
Cuketu rozdělíme na čvtrtky a nakrouháme na plátky.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Papriky nakrájíme na čtverečky.
Vše smícháme ve velké míse a plníme do ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bezinková povidla : Bezinky rozvaříme na kaši, propasírujeme, přidáme cukr, nastrouhaný perník, med, šťávu z citrónu a rum. Vše povaříme, až jsou povidla hustá. Teplé nalijeme do skleniček a sterilujeme 10 -15 minut při ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchý rybízový džem : Rybíz omyjeme a umeleme na odšťavňovacím strojku. Vzniklou šťávu zpracováváme po výše uvedených dávkách. Do širšího kastrolu, nejlépe teflonového, dáme 4 sběračky šťávy z umletého rybízu a vaříme cca ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Arabské limonky nakládané v soli : Limonky a citrony máčíme týden ve vodě, kterou každý den měníme.
Potom každý limonek a citron rozřízneme na čtvrtiny tak, aby ještě držel pohromadě. Vnitřky prosolíme, znovu uzavřeme a pěchujeme stří ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ananasový kompot z dýně: 1. způsob:
Dýni rozkrojíme a odstraníme měkkou dužinu s jádry. Oloupáme a pokrájíme na kostičky. Ve vodě rozpustíme kyselinu citronovou a na 24 hodin do tohoto nálevu vložíme kostičky dýně. Druhý den ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Malinka: Maliny, vodu a kyselinu citrónovou dáme do hrnce a necháme 2 dny ve chladnu stát a občas touto směsí zamícháme.
Šťávu vymačkáme a na 1 l šťávy dáme 1 1/2kg cukru.
Vše to zahřejeme, když se to začne ... …více»
|
![]() |
5. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marmeláda jako z meruněk: Pokrájená rajčata a jablka podusíme. Pak propasírujeme, nejlépe na lisu na ovoce. Přidáme cukr a vanilkový cukr, vaříme do zhoustnutí. Těsně před tím, než začneme plnit vyvařené sklenice, vmícháme šťá ... …více»
|
![]() |
4. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněný jablkový rosol: 1. Jablka dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a bez míchání povařte jen do změknutí. Vlijte do cedníku vyloženého utěrkou nebo přímo do utěrky, upevněné na obrácené stoličce (viz ilustrace), a necht ... …více»
|
![]() |
2. 03. 2008 Zavařování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová čalamáda : Přerostlé okurky nakrájíme na silnější kolečka nebo pokrájené čtvrtky, cibuli na proužky, červenou papriku omyjeme, vyčistíme a nakrájíme na proužky. Zamícháme, zalijeme studeným nálevem ... ... …více»
|