Postup přípravy receptu Závin z listového těsta s banány, jablky a třešněmi:
Necháme rozmrazit lískové těsto. Na pánev nasypeme 2/3 moučkového cukru a zalijeme 1 lžící vody. Zamícháme. Když začne cukr vytvářet konzistenci jakoby zmoklého písku, snížíme teplotu a necháme probublávat cca. 5 minut. Občas můžeme zatřást pánví, ovšem nemícháme. Poté přidáme 30 g másla a směs spojíme. Pozor, může to prskat! Když se máslo s cukrem spojí, přidáme oloupaná, jadřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Necháme je změknout. Po změknutí jablek přisypeme koření, přidáme na kolečka nakrájené banány, kandované třešně a propláchnuté rozinky a vše prohřejeme. Celou ovocnou směs necháme vychladnout. Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C, vyválíme těsto na pocukrovaném vále, potřeme rozpuštěným máslem, navrstvíme ovocnou směs, zabalíme závin a dáme na plech (nezapomeneme na papír na pečení). Závim potřeme opět máslem, posypeme cukrem a dáme péct na cca. 20 minut.