Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Závitek z halibuta s lososovou fáší na karotkovo-bramborovém pyré s řeřichovou omáčkou:
600 g halibut filet
| 150 g losos filet
| 150 g čerstvý špenát
| 2 plátky toustového chleba
| 1 dcl smetany
| sůl, bílý pepř
| 300 g brambor (pyré)
| 150 g karotky (pyré)
| 100 g šalotky (pyré)
| 50 g másla (pyré)
| 1 dcl smetany (pyré)
| sůl, muškátový oříšek (pyré)
| 100 g šalotky (omáčka)
| 50 g másla (omáčka)
| 2 dcl šlehačky (omáčka)
| 1 vanička řeřich (omáčka)
| 1 dcl bílého vána (omáčka)
| sůl, bílý mletý pepř (omáčka)
| aromat na dochucení (omáčka)
Postup přípravy receptu Závitek z halibuta s lososovou fáší na karotkovo-bramborovém pyré s řeřichovou omáčkou:
Filet z halibuta krájíme šikmo na velmi tenké plátky a skládáme na potravinovou folii. Plátky lehce překládáme přes sebe, přikryjeme druhou folií a tupou stranou paličky lehce sklepeme dohromady. Lososa spolu s toustovým chlebem, smetanou, solí a pepřem vykutruje do hladké kaše. Špenát spaříme krátce v horké vodě. Lososovou káší potřeme připraveného halibuta, poklademe zblanšírovaný špenát a opatrně pomocí folie zatočíme do roládky, pokapeme citronovou šťávou a dobře utáhneme v potravinářské folii. Vaříme v páře cca 12 až 15 minut.
Brambory spolu se šalotkou vložíme do vody, přidáme sůl a vaříme doměkka. Karotku též uvaříme doměkka. Z uvařených brambor se šalotkou scedíme vodu, přidáme vařenou šalotku, smetanu a máslo a pomocí šlehače vyšleháme pyré.
Šalotku zpěníme na másle, přidáme víno a zredukujeme (odvaříme). Pak přidáme řeřichu a smetanu. Ponorným mixerem vyšleháme hladkou omáčku. Dochutíme solí a aromatem.
Do středu talíře dáme pyré na na ně umístíme řez z rolády, omáčku upravíme vkusně kolem, můžeme dozdobit citronem a čerstvou řeřichou.
Fotky receptu Závitek z halibuta s lososovou fáší na karotkovo-bramborovém pyré s řeřichovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!